Blogs

Pārdot mežu kļuvis vieglāk

Pārdot mežu un citus īpašumus kļuvis vieglāk

No 2023. gada pirkt un pārdot mežu, kā arī citus nekustamos īpašumus ir kļuvis vienkāršāk un ātrāk, jo jau šobrīd, lai nokārtotu īpašumtiesību maiņu, vajadzēs mazāk dokumentu. Tā ir laba un gaidīta ziņa visiem, kas apsver iespēju pārdot īpašumu.

Kā līdz šim notika nekustamā īpašuma darījumi

Līdz pagājušā gada beigām pašvaldībām bija spēkā pirmpirkuma tiesības, ja to teritorijā tika pārdots īpašums un dome to atzina par svarīgu, lai varētu pildīt savas funkcijas. Līdz ar to pastāvēja iespēja, ka pircējs, kas īpašumu bija noskatījis, varēja to arī neiegūt. Tas arī nozīmēja, ka, lai noslēgtu darījumu un reģistrētu īpašumtiesības zemesgrāmatā, bija papildus jāparedz laiks, lai saņemtu domes lēmumu, kurā tā atsakās izmantot savas tiesības.

Kas nemainās un ko vērts atcerēties

Pastāv gan vēl daži izņēmuma gadījumi, kad pašvaldības patur savas priekšrocības – tās vērts paturēt prātā:

·  ja īpašumā dominē lauksaimniecībā izmantojamā zeme, tad šādiem darījumiem būs joprojām jāiegūst pašvaldības piekrišana;

·  tas pats attiecas arī uz darījumiem ar ārvalstniekiem, kā arī situācijām, kad pašvaldība ir nekustamā īpašuma kopīpašniece vai arī zemes īpašniece, ja tiek atsavināta būve kā patstāvīgs īpašuma objekts.

Pārliecinies, ka darījums ir drošs un izdevīgs

Lai būtu drošs, ka, pārdodot mežu vai citu nekustamo īpašumu, piemēram, lauksaimniecībā izmantojamo zemi, darījums tiktu īstenots korekti un maksimāli ātri, labāk vērsties pie pieredzējušiem profesionāļiem, kas pārzina darījuma nianses un seko līdzi izmaiņām likumdošanā.

SIA “Trovent” komanda ne vien konsultēs un nokārtos visus juridiskos aspektus, bet arī palīdzēs gadījumos, kad jākārto mantojuma lietas, hipotēku jautājumi vai arī ir interese pārdot tikai daļu no īpašuma.

Sazinies ar mums par iespēju pārdot mežu vai lauksaimniecībā izmantojamo zemi, aizpildot kontaktformu mājaslapā trovent.lv, rakstot uz e-pastu info@trovent.lv vai zvanot pa tālruni 29429555.

Dalīties:
Facebook
Twitter
Saite
Scroll to Top